lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Sep]   [17]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: broken VM in 2.4.10-pre9
On Sun, 16 Sep 2001 15:14:22 -0700 (PDT) Linus Torvalds
<torvalds@transmeta.com> wrote:

> > Very willing. Just send it to me, please.
>
> It's there as 2.4.10pre10, on ftp.kernel.org under "testing" now.
>
> However, note that it hasn't gotten any "tweaking", ie there's none of the
> small changes that aging differences usually tend to need. I'm hoping
> that's ok, as the new behaviour shouldn't be that different from the old
> behaviour in most cases, and that the biggest differences _should_ be just
> proper once-use things.
>
> But it would be interesting to hear which loads show markedly worse/better
> behaviour. If any.

Hello,

I tried my usual test setup today with 2.4.10-pre10 and experienced the
following:

- cpu load goes pretty high (11-12 according to xosview)during several
occasions, upto the point where you cannot even move the mouse. Compared to an
once tested ac-version it is not _that_ nice. I have some problems cat'ing
/proc/meminfo, too. I takes sometimes pretty long (minutes).

- the meminfo shows me great difference to former versions in the balancing of
inact_dirty and active. This pre10 tends to have a _lot_ more inact_dirty pages
than active (compared to pre9 and before) in my test. I guess this is intended
by this (used-once) patch. So take this as a hint, that your work performs as
expected.

- of course the alloc problems itself stayed the same.

Regards,
Stephan


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:03    [W:0.043 / U:6.964 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site