lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Sep]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: IDE Problems on SIS 735? (continued)
On Sun, Sep 09, 2001 at 09:49:00PM +0100, Adrian Burgess wrote:
> Okay, I've now changed the IDE cable attached to my hard drives twice, and I'm
> still getting IDE DMA problems - has anyone else with a SIS 735 based
> motherboard been having any problems, because I'm running short of ideas?
> Also - what are the chances of data corruption from these errors?
> Thanks,
> Adrian.
>

I'm using the SiS 735 motherboard with ATA/100 IDE, I have an Quantum Bigfoot 8.1G drive,
along with two 45G IBM DTLA drives (ATA/100) on controller, I've had no problems beyond
some clicking on one of the IBM drives that also happens on a Promise PCI controller
(no messages to syslog about it, and S.M.A.R.T. reports no errors (I use smartctl))
2.4.9 kernel..

Matthew S. Hallacy

>
> (error report)
> hda: timeout waiting for DMA
> ide_dmaproc: chipset supported ide_dma_timeout func only: 14
> hda: status error: status=0x58 { DriveReady SeekComplete DataRequest }
> hda: drive not ready for command
> hda: status timeout: status=0xd0 { Busy }
> hdb: DMA disabled
> hda: drive not ready for command
> ide0: reset: success
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:03    [W:0.070 / U:0.056 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site