lkml.org 
[lkml]   [2001]   [May]   [27]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: VIA IDE no go with 2.4.5-ac1
Hello!

On Sun, May 27, 2001 at 05:18:20PM +0100, Alan Cox wrote:
> > Vanilla 2.4.5 boots ok, but 2.4.5-ac1 finishes kernel initialisation and
> > starts to print "hda: lost interrupt", I guess this is related to VIA IDE
> > updates in AC kernels. Config for vanilla and AC kernel is the same.
> > Here are the kernel logs from 2.4.5 and 2.4.5-ac1 (collected with serial
> > ACPI: Core Subsystem version [20010208]
> > ACPI: Subsystem enabled
> > ACPI: Not using ACPI idle
> > ACPI: System firmware supports: S0 S1 S4 S5
> > hda: lost interrupt
> > hda: lost interrupt
> Does this still happen if you build without ACPI support. Also does
> 'noapic' have any impact ?
It does boot once I build without ACPI. (though vanilla 2.4.5 boots regardless
of that). It disabled DMA by default for some strange reason, so I get 2.5Mb/sec
instead of usual 35Mb/sec from my HDD.

BTW, 2.4.5-ac1 fails on unmounting reiserfs for me with this diagnostic:
journal_begin called without kernel lock held
kernel BUG at journal.c:423!
I've seen this was reported for 2.4.5, too.

Bye,
Oleg
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:54    [W:0.032 / U:4.152 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site