lkml.org 
[lkml]   [2001]   [May]   [10]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectProblem with dmfe
Hello,

I have installed Linux 2.4.4 on our remotely-administered dedicated Web
server (600MHz Celeron), and strange effects occurred with the Davicom DM9102
network card. It was active but apparently VERY slow, 85% packet loss in ping.
I could connect to the machine but could not do anything useful. The system had
to be rebooted into the previous configuration (2.2.12) which works fine.

I then examined the kernel logs for 2.4.4 and found the following:

PCI: Using IRQ router PIIX [8086/2420] at 00:1f.0
PCI: Found IRQ 3 for device 00:01.0

eth0: Davicom DM9102 at 0xc000, 00:d0:09:1e:61:51, IRQ 3

Thus, device 00:01.0 (video card) shares IRQ with the net card. Could it be
the source of the problem? Under 2.2.12, pciutils show the following info
for these devices:

00:01.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82810 CGC [Chipset Graphics
Controller] (rev 02) (prog-if 00 [VGA])
Subsystem: Intel Corporation: Unknown device 7121
Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr-
Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz+ UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort-
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 0 set
Interrupt: pin A routed to IRQ 0
Region 0: Memory at e0000000 (32-bit, prefetchable)
Region 1: Memory at e6000000 (32-bit, non-prefetchable)
Capabilities: [dc] Power Management version 1
Flags: PMEClk- AuxPwr- DSI+ D1- D2- PME-
Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-

01:04.0 Ethernet controller: Davicom Semiconductor, Inc. Ethernet 100/10 MBit
(rev 10)
Subsystem: Unknown device 0291:8212
Control: I/O+ Mem- BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr-
Stepping- SERR- FastB2B-
Status: Cap+ 66Mhz- UDF- FastB2B+ ParErr- DEVSEL=medium >TAbort-
<TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
Latency: 20 min, 40 max, 128 set
Interrupt: pin A routed to IRQ 3
Region 0: I/O ports at c000
Region 1: Memory at e5000000 (32-bit, non-prefetchable) [disabled]
Expansion ROM at e4000000 [disabled]
Capabilities: [50] Power Management version 1
Flags: PMEClk- AuxPwr+ DSI+ D1- D2- PME-
Status: D0 PME-Enable+ DSel=0 DScale=0 PME-

Thus, it says IRQ for the VGA card is 0, not 3 (also strange).

Does anyone have an idea what is going on?

Sincerely,
===============================================================
Dr. Leonid A. Timochouk
Computing Laboratory, University of Kent at Canterbury, England
===============================================================

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:52    [W:0.031 / U:0.228 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site