lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Feb]   [5]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subjectacpi breaks async interface
Hello,


I just found a strange thing in 2.4.1 (don't know, if the same
occured in 2.4.0) and 2.4.1-ac3. When I enable ACPI, my serial
port starts to drop some characters. When making ppp over this
and doing ping, it causes great packet losts. If I turn ACPI in
this configuration off, it works with no problems. I tried to
switch serial port IRQ to other one (was 4, switched to 3 and
tested) and it didn't help. Maybe something's broken.

ACPI related boot messages:

Feb 4 23:21:58 idoru kernel: ACPI: Core Subsystem version [20010125]
Feb 4 23:21:58 idoru kernel: ACPI: Subsystem enabled
Feb 4 23:21:58 idoru kernel: ACPI: System firmware supports: C2 C3
Feb 4 23:21:58 idoru kernel: ACPI: System firmware supports: S0 S1 S4 S5

[root@idoru log]# cat /proc/interrupts
CPU0
0: 57278 XT-PIC timer
1: 2658 XT-PIC keyboard
2: 0 XT-PIC cascade
4: 49530 XT-PIC serial
5: 1 XT-PIC soundblaster
10: 15 XT-PIC aha152x
11: 60 XT-PIC eth0
12: 27772 XT-PIC PS/2 Mouse
14: 213118 XT-PIC ide0
15: 3298 XT-PIC ide1
NMI: 0
LOC: 0
ERR: 0





Have a nice day,
Juraj.

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:58    [W:0.029 / U:0.652 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site