lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Feb]   [28]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From

Hi,

I cannot find an answer to my problem. Sound was always working ok in
2.2.x and 2.4.1 kernels. But now the opl3sa2 module won't load anymore.
First I got the messages:

opl3sa2: No cards found
opl3sa2: 0 PnP card(s) found.

The I added isapnp=0 to the options line in /etc/modules.conf and then I
get:

opl3sa2: Control I/O port 0x0 not free
^^^
It seems that the io address is not correctly passed to the module?!


The relevant lines from /etc/modules.conf are:

alias sound-slot-0 opl3sa2
alias sound-service-0-0 opl3sa2
alias midi opl3
options opl3 io=0x388
options opl3sa2 mss_io=0x530 irq=5 dma=1 dma2=0 mpu_io=0x330 io=0x370
isapnp=0

Any idea???

Answer please with a CC to vanswol@nlr.nl
Regards,
Rob


_____________________________________________________________

Rob W. van Swol
National Aerospace Laboratory NLR Tel. +31 527 248252
P.O. Box 153 Fax +31 527 248210
8300 AD Emmeloord E-Mail vanswol@nlr.nl
The Netherlands http://www.neonet.nl/

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:22    [W:0.038 / U:6.752 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site