lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Nov]   [1]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
Patch in this message
/
SubjectAlphastation stopped booting with 2.4.10+
From
Date
Hi,

2.4.9 worked fine, but starting with 2.4.10 my Alphastation 200
stopped booting. It simply halts immediately after being called by
aboot:


------------
aboot> 6
aboot: loading compressed boot/srm-vmlinux-2.4.10.gz...
aboot: zero-filling 147840 bytes at 0xfffffc0000a82520
aboot: starting kernel boot/srm-vmlinux-2.4.10.gz with arguments root=/dev/sda5 video=tga:font:SUN12x22,mode:1024x768-76 console=ttyS0

halted CPU 0

halt code = 5
HALT instruction executed
PC = fffffc00009b0cc0
>>>
------------


I think the problem is the newly introduced opDEC_check, if I do the
following change


------------
--- arch/alpha/kernel/traps.c Thu Nov 1 02:48:15 2001
+++ arch/alpha/kernel/traps.c.good Thu Nov 1 23:07:32 2001
@@ -998,6 +998,6 @@ trap_init(void)
* a bug in the handling of the opDEC fault. Fix it up if so.
*/
if (implver() == IMPLVER_EV4) {
- opDEC_check();
+ /*opDEC_check();*/
}
}
------------

the computer boots OK.
I'm using SRM V7.0-9 and aboot 0.8 on an AlphaStation 200 4/100

regards,
chris

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:12    [W:0.042 / U:5.468 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site