lkml.org 
[lkml]   [2001]   [Jan]   [12]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: 2.4 ate my filesystem on rw-mount
On Fri, Jan 12, 2001 at 12:23:21PM -0500, Martin Laberge wrote:

> > > This is on a 450 MHz AMD-K6 with the following IDE controller:
> > > 00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586 IDE [Apollo] (rev 06)
> >
> > There are several people who have reported that the 2.4.0 VIA IDE driver
> > trashes hard disks like that. The 2.2 one also did this sometimes but only
> > with specific chipset versions and if you have dma autotune on (thats why
> > currently 2.2 refuses to do tuning on VP3)
> >
> > -
> > To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
> > the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
> > Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/
>
> I had exactly the same problem with my K6-350 and IDE VT82C586a
> on a kernet 2.2.16 ..... i just made a hdparm to enable DMA and pooffff....
> lost all data .... reinstall necessary from scratch

Is this problem still present with 2.4.0? Well, you don't need to kill
your data to test this - make sure the kernel is mounting the
filesystems read only in the test. DMA will be probably enabled
automatically for your drives.

--
Vojtech Pavlik
SuSE Labs
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:28    [W:0.055 / U:2.624 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site