lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Dec]   [5]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subject2.2.17 + ide patches + 61gb ibm disc = problem
Hi!

I have a problem with 2.2.17 + the latest ide patches and 2 * 61 gb ibm ide
discs, the discs are connected as slave on a two channels (onboard ide
channels on a asus p2b (i440BX Chipset)), there is nohing else connected on
the ide interface and the jumper settings are identical.

dmesg output:

Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.30
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
PIIX4: IDE controller on PCI bus 00 dev 21
PIIX4: chipset revision 1
PIIX4: not 100% native mode: will probe irqs later
ide0: BM-DMA at 0xd800-0xd807, BIOS settings: hda:pio, hdb:DMA
ide1: BM-DMA at 0xd808-0xd80f, BIOS settings: hdc:pio, hdd:DMA
hdb: IBM-DTLA-307060, ATA DISK drive
hdd: IBM-DTLA-307060, ATA DISK drive
ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
ide1 at 0x170-0x177,0x376 on irq 15
hdb: IBM-DTLA-307060, 58644MB w/1916kB Cache, CHS=7476/255/63, UDMA(33)
hdd: IBM-DTLA-307060, 58644MB w/1916kB Cache, CHS=119150/16/63, UDMA(33)

hdd1 [events: 00000001](write) hdd1's sb offset: 60051456
hdb1 [events: 00000001](write) hdb1's sb offset: 60050816


The difference in size and cylinders could cause a problem if this changes
in later versions, is this normal behaviour or did i do something wrong ?

If possible please CC me when replying

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:51    [W:0.070 / U:8.388 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site