lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Dec]   [4]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subject2.4.0-test12pre4: parport / lp problems
I discovered yesterday that printing does not work in 2.4.0-test12-pre4.

This is a pretty stock PC system with a printer on the parallel port.
Both parport and lp is compiled into the kernel - and the parport
appears to be detected OK, but the lp driver for some reason refuses
to use it:

[snip /var/log/dmesg]
Starting kswapd v1.8
parport0: PC-style at 0x378 [PCSPP]
parport0: irq 7 detected
[later]
pty: 256 Unix98 ptys configured
parport0: no more devices allowed
lp: driver loaded but no devices found

In lilo, I have tried different configuration parameters. The current
setup has no parport or lp settings, but I have also tried
"parport=0x378,7 lp=parport0"
with no apparent effect. This setting used to work in earlier 2.4
configurations (cannot say exactly which worked and which didn't).


Kernel config:

#
# Parallel port support
#
CONFIG_PARPORT=y
CONFIG_PARPORT_PC=y
CONFIG_PARPORT_PC_FIFO=y
# CONFIG_PARPORT_PC_SUPERIO is not set
# CONFIG_PARPORT_AMIGA is not set
# CONFIG_PARPORT_MFC3 is not set
# CONFIG_PARPORT_ATARI is not set
# CONFIG_PARPORT_SUNBPP is not set
# CONFIG_PARPORT_OTHER is not set
# CONFIG_PARPORT_1284 is not set
[snip]
CONFIG_PRINTER=y
# CONFIG_LP_CONSOLE is not set
# CONFIG_PPDEV is not set


Suggestions ?
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:51    [W:0.049 / U:1.920 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site