lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Nov]   [23]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    Subject2.2.18pre, usb mouse messages
    Hi,

    I use an USB mouse, it works perfectly both with 'gpm' and with X-window but
    time to time, I've this kind of message stream :

    [root@debian-f5ibh] ~ # usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 20
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 44
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 68
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 92
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 116
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 140
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 164
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 188
    usb-uhci.c: interrupt, status 3, frame# 212
    hub.c: already running port 2 disabled by hub (EMI?), re-enabling...

    This message appears with most (all ?) of the 2.2.18pre releases, the actual
    one is 2.2.18pre23.

    Computer is pentium 200MMX, 64Mb SDRAM.

    Relevant CONFIG bits :
    ----------------------
    # USB support
    #
    CONFIG_USB=m
    # CONFIG_USB_DEBUG is not set

    # Miscellaneous USB options
    #
    CONFIG_USB_DEVICEFS=y
    CONFIG_HOTPLUG=y
    # CONFIG_USB_BANDWIDTH is not set

    #
    # USB Controllers
    #
    CONFIG_USB_UHCI=m
    # CONFIG_USB_UHCI_ALT is not set
    # CONFIG_USB_OHCI is not set

    #
    # USB Devices
    #
    # CONFIG_USB_PRINTER is not set
    # CONFIG_USB_SCANNER is not set
    # CONFIG_USB_AUDIO is not set
    # CONFIG_USB_ACM is not set
    # CONFIG_USB_SERIAL is not set
    # CONFIG_USB_IBMCAM is not set
    # CONFIG_USB_OV511 is not set
    # CONFIG_USB_DC2XX is not set
    # CONFIG_USB_MDC800 is not set
    # CONFIG_USB_STORAGE is not set
    # CONFIG_USB_DABUSB is not set
    # CONFIG_USB_PLUSB is not set
    # CONFIG_USB_PEGASUS is not set
    #
    # USB HID
    #
    CONFIG_USB_HID=m
    # CONFIG_USB_KBD is not set
    # CONFIG_USB_MOUSE is not set
    # CONFIG_USB_WACOM is not set
    # CONFIG_USB_WMFORCE is not set
    # CONFIG_INPUT_KEYBDEV is not set
    CONFIG_INPUT_MOUSEDEV=m
    CONFIG_INPUT_MOUSEDEV_SCREEN_X=1024
    CONFIG_INPUT_MOUSEDEV_SCREEN_Y=768
    # CONFIG_INPUT_JOYDEV is not set
    # CONFIG_INPUT_EVDEV is not set


    boot messages :
    ---------------
    usb.c: registered new driver usbdevfs
    usb.c: registered new driver hub
    usb.c: registered new driver hid
    usb-uhci.c: $Revision: 1.237 $ time 23:53:07 Nov 23 2000
    usb-uhci.c: High bandwidth mode enabled
    usb-uhci.c: USB UHCI at I/O 0x6100, IRQ 11
    usb-uhci.c: Detected 2 ports
    usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
    usb.c: USB new device connect, assigned device number 1
    hub.c: USB hub found
    hub.c: 2 ports detected
    mice: PS/2 mouse device common for all mice
    usb.c: USB new device connect, assigned device number 2
    mouse0: PS/2 mouse device for input0
    input0: USB HID v1.00 Mouse [Cypress Sem. Cypress USB Mouse] on usb1:2.0
    hub.c: already running port 2 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
    usb.c: USB disconnect on device 2
    usb.c: USB new device connect, assigned device number 2
    mouse0: PS/2 mouse device for input0
    input0: USB HID v1.00 Mouse [Cypress Sem. Cypress USB Mouse] on usb1:2.0

    ----
    Regards

    Jean-Luc
    -
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 12:47    [W:0.023 / U:59.624 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site