lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Nov]   [22]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subjectnetatalk refuses to start with ethernet aliasing
Hello,

I'm using Debian Potato with linux-2.2.18pre22. This version of Potato
uses netatalk (1.4b2+asun2.1.3).

Everything works just fine if I have the two interfaces:

lo
eth0

As soon as I alias eth0 and have the interfaces:

lo
eth0
eth0:0
eth0:1
eth0:2

netatalk refuses to start and I receive this in syslog:

Nov 22 17:01:23 files atalkd[177]: restart (1.4b2+asun2.1.3)
Nov 22 17:01:24 files atalkd[177]: zip_getnetinfo for eth0
Nov 22 17:01:25 files atalkd[177]: zip gnireply from 275.241 (eth0 12)
Nov 22 17:01:26 files atalkd[177]: zip_packet configured eth0 from
275.241
Nov 22 17:01:26 files atalkd[177]: setifaddr: eth0:0: No such device
Nov 22 17:01:26 files atalkd[177]: difaddr(65280.0): No such device
Nov 22 17:01:26 files atalkd[177]: difaddr(0.0): No such device
Nov 22 17:01:26 files atalkd[177]: difaddr(0.0): No such device
Nov 22 17:01:26 files atalkd: difaddr(0.0): No such device
Nov 22 17:01:26 files last message repeated 2 times
Nov 22 17:01:27 files afpd[180]: main: atp_open: Cannot assign requested
address


My current work around is:

1. start the interfaces:
lo
eth0

2. start netatalk

3. create my eth0 aliases.

This works fine... but is a little strange.

Thanks for your help,

Jeffrey Hundstad
jeffrey.hundstad@mnsu.edu
Minnesota State University, Mankato
http://www.mnsu.edu/jeffrey/



-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:47    [W:0.024 / U:1.100 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site