lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Nov]   [21]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectD-Link DFE-530TX, via-rhine, drops interface when receiving fast

The D-Link DFE530TX NIC, which is based on the VIA Rhine-II chip,
doesn't seem to work properly when receiving data fast. Sending isn't a
problem.

---
via-rhine.c:v1.08b-LK1.1.6 8/9/2000 Written by Donald Becker
http://www.scyld.com/network/via-rhine.html
eth0: VIA VT6102 Rhine-II at 0xd400, 00:50:ba:f1:b5:d3, IRQ 10.
eth0: MII PHY found at address 8, status 0x7829 advertising 01e1 Link
40a1.
---

when doing 'wget http://a-computer-on-the-same-hub/abt-1MB-file -O /dev/null'
I get the following on 2.4.0-test11 (and propably with all the other
test-kernels):

---
Nov 21 15:37:02 FOO kernel: NETDEV WATCHDOG: eth0: transmit timed out
Nov 21 15:37:02 FOO kernel: eth0: Transmit timed out, status 0000,
PHY status 782d, resetting...
---

and then it starts looping until something like 'ifconfig eth0 down;
sleep 10; ifconfig eth0 up; route add default gw ...' is done.
in beetween the first message and the ifconfig-stuff, network is
completely unusable, which is quite annoying I don't happen to be on the
console.

the very same thing appears on 2.2 kernels with the becker's module from
http://www.scyld.com/network/via-rhine.html, but without the
NETDEV_WATCHDOG-stuff.

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:47    [W:0.054 / U:0.908 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site