lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Nov]   [14]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: UDMA66/100 errors...

Because he has not set the ignore valid bits and the 66 ribbon is not
detected.

Cheers,

On Tue, 14 Nov 2000 davej@suse.de wrote:

>
> Mike Harris wrote..
>
> >I'm getting the following error when I try and enable UDMA on my
> >new IBM Deskstar UDMA100 drive:
> >...
> > DMA modes: mdma0 mdma1 mdma2 udma0 udma1 *udma2 udma3 udma4 udma5
>
> Ok, the drive supports UDMA5 (ATA100)
>
> > setting xfermode to 67 (UltraDMA mode3)
> >ide0: Speed warnings UDMA 3/4/5 is not functional.
>
> Why can this be?
>
> >00:07.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586 IDE [Apollo] (rev 10)
>
> This chipset only does up to UDMA2.
>
> regards,
>
> Davej.
>
> --
> | Dave Jones <davej@suse.de> http://www.suse.de/~davej
> | SuSE Labs
>
> -
> To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
> the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
> Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/
>

Andre Hedrick
CTO Timpanogas Research Group
EVP Linux Development, TRG
Linux ATA Development

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:45    [W:0.091 / U:1.624 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site