lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Nov]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subjectopl3 under 2.4.0-test10
I am trying to setup my ALS 110 soundcard under my build of kernel
2.4.0-test10.

I have built in isapnp support and also the sb and opl3 drivers.

The sb driver works fine other than complaining about a missing 16 bit
DMA (which I understand is missing from the card anyway). I can play
and record wav with no problems. I am still missing MIDI.

However, even though I pass opl3=0x388 on the Kernel command line all
I get is an isapnp panic.

Am I doing something silly or is there a bug? Is it a sound driver or
isapnp or kernel problem?

While trying to locate the problem I could not get any response from
/dev/sndstat.

% cat /dev/sndstat
cat: /dev/sndstat: No such device

Is it not supported in 2.4.0? I can't find the same info in the /proc filesystem.


The full dmesg extract that seems relevant is

Linux version 2.4.0-test10 (root@HindleyHome) (gcc version 2.95.2 20000220 (Debian GNU/Linux)) #26 Fri Nov 3 18:08:00 GMT 2000

YM3812 and OPL-3 driver Copyright (C) by Hannu Savolainen, Rob Hooft 1993-1996
Soundblaster audio driver Copyright (C) by Hannu Savolainen 1993-1996
sb: PnP Sound Chip detected
sb: ALS110 isapnp panic: opl3 device not found
sb: ISAPnP reports 'PnP Sound Chip' at i/o 0x220, irq 5, dma 3, 1
SB16: Bad or missing 16 bit DMA channel
<Sound Blaster 16 (ALS-100) (4.02)> at 0x220 irq 5 dma 3,1
sb: 1 Soundblaster PnP card(s) found.

Thanks for the help


Mark



-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:45    [W:0.045 / U:3.084 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site