lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Oct]   [23]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
Date
Subject2.4.0-test10 hanging on IDE probe at boot
2.4.10-test4 hangs my machine when probing for IDE drives at boot.  The
boot messages are

Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 6.31
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
ALI15X3: IDE controller on PCI bus 00 dev 70
PCI: Assigned IRQ14 for device 00:0e:0
ALI15X3: chipset revision 193
ALI15X3: not 100% native mode: will probe irqs later
ALI15X3: simplex device: DMA disabled
ide0: ALI15X3 Bus-Master DMA disabled (BIOS)
ALI15X3: simplex device: DMA disabled
ide1: ALI15X3 Bus-Master DMA disabled (BIOS)
hda: FUJITSU MPE3204AT, ATA DISK drive
hda: IRQ probe failed (0xffff9ff8)
hdb: IRQ probe failed (0xffff9ff8)
hdb: IRQ probe failed (0xffff9ff8)
hdd: SAMSUNG DVD-ROM SD-606, ATAPI CDROM drive

At this point it hangs solidly and I have to hit the reset button.

The output from lspci is

00:00.0 Host bridge: Acer Laboratories Inc. M1541 (rev 04)
00:01.0 PCI bridge: Acer Laboratories Inc. M5243 (rev 04)
00:02.0 USB Controller: Acer Laboratories Inc. M5237 (rev 03)
00:07.0 ISA bridge: Acer Laboratories Inc. M1533 (rev c3)
00:0e.0 IDE interface: Acer Laboratories Inc. M5229 (rev c1)

Test9 also hangs. Test2 works. I don't have any other 2.4 kernels
around to try.


Michael Gordon
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:41    [W:0.024 / U:2.068 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site