lkml.org 
[lkml]   [2000]   [Oct]   [10]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subject2.4.0test-9: IDE problems

Hi,

Finally got around to trying out 2.4.0test9. I'm going to do some VM
performance comparisons (incidentally because VM should be a carefully
measured science not random cool idea of the day which we have seen too
much of recently).

Unfortunately, I can't start fair tests yet because UDMA3 refuses to
activate in 2.4.0test-9.

I get these messages on boot

ide0: Speed warnings UDMA 3/4/5 is not functional.
hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
hda: dma_intr: status=0x51 { DriveReady SeekComplete Error }
hda: dma_intr: error=0x84 { DriveStatusError BadCRC }
ide0: reset: success
hda: DMA disabled

Subsequently, if I run
hdparm -d1 -X67 /dev/hda

I get told
ide0: Speed warnings UDMA 3/4/5 is not functional.

And this leaves me with
/dev/hda:
Timing buffered disk reads: 64 MB in 5.71 seconds = 11.21 MB/sec

Under the stock 2.2 RedHat 7.0 kernel, the same hdparm tuning gives me
about 17Mb/s.

Anyone got any hints? I selected the ATA option. Might this be causing the
failure?

Anyone got any hints?

Cheers
Chris

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 12:39    [W:0.057 / U:21.420 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site