lkml.org 
[lkml]   [1999]   [Sep]   [13]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectSCSI interrupts, system latency
ok, for the past few months i've been baffled.

this workstation is abhorently slow. mouse moves, keyboard typing, etc.
lagged, jerky, dropped actions, etc.

i put 2.3.18 on today to see if there was any better performance.

sequence of events:

- boot
- five minutes pass with no activity
- i log in and cat /proc/interrupts

lo and behold:

# cat /proc/interrupts
CPU0 CPU1
0: 15209 15096 IO-APIC-edge timer
1: 432 448 IO-APIC-edge keyboard
2: 0 0 XT-PIC cascade
8: 0 0 IO-APIC-edge rtc
11: 0 0 IO-APIC-edge uhci
12: 41 53 IO-APIC-edge PS/2 Mouse
13: 1 0 XT-PIC fpu
15: 5 2 IO-APIC-edge ide1
17: 69 91 IO-APIC-level eth0
19: 4684031 4683931 IO-APIC-level sym53c8xx
NMI: 0
ERR: 0

_wow_

nearly a million per cpu per minute. now the question. why?

system info:
# cat /proc/cpuinfo
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 3
model name : Pentium II (Klamath)
stepping : 3
cpu MHz : 300.691244
cache size : 512 KB
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
sep_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 2
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov mmx
bogomips : 299.83

cpu #1 is the same as cpu #0.

# lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 440BX - 82443BX Host (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 440BX - 82443BX AGP (rev 02)
00:07.0 ISA bridge: Intel Corporation 82371AB PIIX4 ISA (rev 02)
00:07.1 IDE interface: Intel Corporation 82371AB PIIX4 IDE (rev 01)
00:07.2 USB Controller: Intel Corporation 82371AB PIIX4 USB (rev 01)
00:07.3 Bridge: Intel Corporation 82371AB PIIX4 ACPI (rev 02)
00:09.0 VGA compatible controller: Matrox Graphics, Inc. MGA 2064W [Millennium] (rev 01)
00:0c.0 SCSI storage controller: Symbios Logic Inc. (formerly NCR) 53c875J (rev 04)
00:0d.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82557 (rev 05)


there isn't any disk seeking happening. the heads are silent. there is an
onboard adaptec which gave the same symptoms. it was disabled and the above
card was installed.

if anyone has any ideas, feel free to inform me. further information avail
upon request.

-d


-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.rutgers.edu
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:53    [W:0.027 / U:1.560 seconds]
©2003-2017 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site