lkml.org 
[lkml]   [1999]   [Jul]   [2]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectSlow UDMA rate on ALI1543
Date
Hi, I've got a K6III-400 with Asus P5A and IBM 10Gb, 7200rpm ide.
I've got to use Kernel 2.3.x because it's the only supporting ALI-1543 udma
feature, but I've found no difference using hdparm -X34 and -X66 (btw hdparm is
rev3.5 and has been recompiled after kernel build): just the same transfert
rate, T=64_Mb/s and t=12.65Mb/s.
It's not just a matter of numbers: the system has no speed improvement at all
(ie: tsarting X, compiling the kernel, etc.)
/proc/ide/ide0/hda/driver shows ide-disk version 1.09 and /proc/ide/ali is
attacched. What can be the reason for this?
Thanks in advance for help. If this is not pertinent to the list, please reply
directly (I'm not a subscriber) and accept my apologies







Ali M15x3 Chipset.
------------------
PCI Clock: 33.
CD_ROM FIFO:Yes, CD_ROM DMA:Yes
FIFO Status: contains 0 Words, runs.

-------------------primary channel-------------------secondary channel---------

channel status: On On
both channels togth: Yes Yes
Channel state: OK OK
Add. Setup Timing: 8T 8T
Command Act. Count: 8T 8T
Command Rec. Count: 16T 16T

----------------drive0-----------drive1------------drive0-----------drive1------

DMA enabled: Yes No Yes No
FIFO threshold: 8 Words 4 Words 4 Words 8 Words
FIFO mode: FIFO On FIFO Off FIFO Off FIFO On
Dt RW act. Cnt 3T 8T 3T 5T
Dt RW rec. Cnt 1T 16T 1T 3T

-----------------------------------UDMA Timings--------------------------------

UDMA: OK No No No
UDMA timings: 2.5T 1.5T 1.5T 1.5T

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:52    [W:0.027 / U:0.792 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site