lkml.org 
[lkml]   [1999]   [Jan]   [21]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subjectpre9 total IP failure, bad performance with pre[78]
Just booted pre9 aka 2.2.0-final. Hate to say bring something like this
up, but I experienced what appears to be complete IP/TCP/ICMP failure. Can
get at most 1 ping response from ANY interface, including loopback. No tcp
connections can be established, etc. With pre7 and pre8, a ping -f
localhost gives between 80-95% packet loss on average but the behavior
appears in "spurts":

--- localhost ping statistics ---
1553 packets transmitted, 776 packets received, 50% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.6/249.2/501.9 ms
--- localhost ping statistics ---
10574 packets transmitted, 1022 packets received, 90% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.6/461.2/806.2 ms
--- localhost ping statistics ---
63408 packets transmitted, 1022 packets received, 98% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.6/320.9/505.0 ms
--- localhost ping statistics ---
16875 packets transmitted, 1022 packets received, 93% packet loss
round-trip min/avg/max = 0.6/282.9/521.8 ms
Very strange. Is there something magic about 1022? Using a packet size of
5000:

--- localhost ping statistics ---
96 packets transmitted, 24 packets received, 75% packet loss
round-trip min/avg/max = 5.4/34.5/63.5 ms
--- localhost ping statistics ---
795 packets transmitted, 24 packets received, 96% packet loss
round-trip min/avg/max = 5.6/35.1/64.6 ms

What is going on here?

System config:

egcs-2.93.02, glibc 2.0.110, binutils-2.9.1.0.19a.

processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 5
model : 2
model name : Pentium 75 - 200
stepping : 12
cpu MHz : 133.639428
fdiv_bug : no
hlt_bug : no
sep_bug : no
f00f_bug : yes
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 1
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr mce cx8
bogomips : 53.25

PCI devices found:
Bus 0, device 0, function 0:
Host bridge: Intel 82437VX Triton II (rev 2).
Medium devsel. Master Capable. Latency=32.
Bus 0, device 7, function 0:
ISA bridge: Intel 82371SB PIIX3 ISA (rev 1).
Medium devsel. Fast back-to-back capable. Master Capable. No bursts.
Bus 0, device 7, function 1:
IDE interface: Intel 82371SB PIIX3 IDE (rev 0).
Medium devsel. Fast back-to-back capable. Master Capable. Latency=32.
I/O at 0xf000 [0xf001].
Bus 0, device 8, function 0:
SCSI storage controller: AMD 53C974 (rev 16).
Medium devsel. IRQ 11. Master Capable. Latency=32. Min Gnt=4.Max Lat=40.
I/O at 0x6100 [0x6101].
Bus 0, device 9, function 0:
Ethernet controller: Realtek 8029 (rev 0).
Medium devsel. IRQ 9.
I/O at 0x6200 [0x6201].
Bus 0, device 10, function 0:
VGA compatible controller: S3 Inc. ViRGE (rev 6).
Medium devsel. Master Capable. Latency=32. Min Gnt=4.Max Lat=255.
Non-prefetchable 32 bit memory at 0xe0000000 [0xe0000000].

Any other info needed I am happy to provide. I hope this is an extremely
isolated case :)

WM



-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.rutgers.edu
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:49    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans