lkml.org 
[lkml]   [1997]   [Dec]   [12]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Hi!

Since IP update in 2.1.69..2.1.72, tunnel stopped working for
me. (Well, it's maybe misconfiguration problem, but I'm unable to
solve it.)

Situation:
I'm on ppp line, and use tunel through ppp. Everything is fine in
2.1.55, and everythink was fine in 2.1.66.
Now I'll mimic what happens while connecting:

root@Elf:~# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
10.0.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo
root@Elf:~# /sbin/ifconfig tunl0 195.113.123.123 pointopoint 195.113.30.2
root@Elf:~# route
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
195.113.30.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 tunl0
10.0.0.0 * 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
loopback * 255.0.0.0 U 0 0 0 lo

What's that? I wanted to setup tunnel between me and 195.113.30.2. But
connection between me and 195.113.30.2 must go outside tunnel for
obvious reasons!

What am I doing wrong?

Pavel

Parts of my config:
CONFIG_NET=y
CONFIG_NETLINK=y
CONFIG_RTNETLINK=y
CONFIG_NETLINK_DEV=y
CONFIG_INET=y
CONFIG_NET_IPIP=y
CONFIG_NETDEVICES=y
CONFIG_NET_ETHERNET=y
CONFIG_NET_ISA=y
CONFIG_IP_NOSR=y

--
I'm really pavel@atrey.karlin.mff.cuni.cz. Pavel
Look at http://atrey.karlin.mff.cuni.cz/~pavel/ ;-).

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:40    [W:0.014 / U:32.120 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site