lkml.org 
[lkml]   [1996]   [Sep]   [27]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: Bug in pty re-usage

>>We found that Linux 2 breaks some pty-programs, e.g. xconsole, script, screen,
>>old X11R6 xterms, some pty-programs work (in.telnetd).
>
> script started to return immediately without doing anything and I had
> to start another xterm (allocating another pty) to make script run
> again.
>
> Just to let you know that there are other people suffering from this
> problem.

while i dont run X on the machines i see this effect on (since 2.0.x>3, i
believe--dont hold me to that), i often see problems with screen. trying to
create a new window is effectively a nop. and, up until lately, i
solved it by somehow opening another telnet window to localhost in order
to allocate the pty in a normal fashion. however, i recently discovered
that given enough persistence, you can overcome the bug merely by dishing
out the create requests fast and furious...between the 5th and 20th try,
whatever was broke is fixed. this is unfortunately as unpredictable a
result as is the bug itself---no apparently commonality between the
environments under whcih it happens (screen running as a user or root on
either of two machines, no common tty involved, no nothing...)

wish i could reliably reproduce it to do the binary kernel search. but, it
definitely happens on 2.0.10 and 2.0.18-21.

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:38    [W:0.056 / U:1.940 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site