lkml.org 
[lkml]   [1996]   [Jun]   [8]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectErrors from pre2.0.14.
Date


I got pre2.0.14, got the kernel compile and installed fine. When I
went to go to install it I got a few errors on boot-up that resemble:


Going multiuser...
SIOCSIFADDR: No such device
SIOCSIFBRDADDR: No such device
SIOCSIFNETMASK: No such device
Starting daemons: syslogd klogd portmap inetd lpd
fcntl_setlk() called by process 47 (lpd) with broken flock() emulation
fcntl_setlk() called by process 49 (lpd) with broken flock() emulation
Starting sendmail daemon (/usr/sbin/sendmail -bd -q 15m)...
fcntl_setlk() called by process 57 (agetty) with broken flock() emulation
fcntl_setlk() called by process 56 (agetty) with broken flock() emulation
fcntl_setlk() called by process 60 (agetty) with broken flock() emulation

I belive the SIOCIFADDR is caused by my bad configurattion of networking. So
please just ignore that for now.

The fcntl_setlk is caused by the new kernel. I did not compile the new
kernel support flock system. I hope I don't have to compile that option
to get many of my programs running cause I kind of don't like it and would
prefer not to have it on myy system.

Another error I get is when I do a 'ps'. And looks like the following:

USER PID %CPU %MEM SIZE RSS TTY STAT START TIME COMMAND
Floating exception

I have no 387 processor but I did compile the kernel with the Math Emulator
option. I even tried passing 'no387' to the kernel on startup to see if
it was somehow detecting a 387 and I still got this error.

The third error I got was from trying to mount cdrom. I have a old style
Mitsumi CD-ROM and I compiled that into the kernel. At startup it's
detecting my CD-ROM at irq11 but I'm pretty sure it's on irq10.

Anyways when I try to mount /dev/mcdx1 with a cd-rom that has computer
stuff on track 1 and CD sound on the other tracks I get an opps error. I
know mcdx1 is probably track 2 a CD sound track and it should not be mountable
but I should be getting this nice big huge opps error as follows either:

mice:/% mount -t msdos /dev/mcdx1 cdrom
Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address c0000088
current->tss.cr3 = 00615000, %cr3 = 00615000
*pde = 00102067
*pte = 00000027
Oops: 0000
CPU: 0
EIP: 0010:[<0018d49b>]
EFLAGS: 00010206
eax: 00000001 ebx: 00000000 ecx: 00000000 edx: 00716f70
esi: 001b1401 edi: 00716fb0 ebp: c0ed0000 esp: 00716d38
ds: 0018 es: 0018 fs: 002b gs: 002b ss: 0018
Process mount (pid: 115, process nr: 24, stackpage=00716000)
Stack: 001bbf7c 001b1401 00716fb0 fffffff8 00716e6c 00000000 00000000 00000000
00000007 0000002b 00000001 00000004 08005be8 08005be8 08000000 0009e618
0008c280 00000003 08006014 08005be8 001f9be8 08000000 40085000 00555790
Call Trace: [<00110955>] [<00115f03>] [<0010a36b>] [<001552c1>] [<001552db>] [<00155306>] [<001552c1>]
[<001552db>] [<00155306>] [<00129941>] [<001299a0>] [<00129b71>] [<00129757>] [<00129c17>] [<00121d37>]
[<00126bd5>] [<0010a3e2>]
Code: 83 bb 88 00 00 00 00 75 10 b8 fa ff ff ff 5b 5e 5f 81 c4 00
Segmentation fault

I don't know if these errors are because of bad configuration on my part or
errors in the kernel. But I sure would like to know how to fix them.


\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:37    [W:0.081 / U:1.164 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site