lkml.org 
[lkml]   [1996]   [Jun]   [29]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subjectmemory in 2.0
Well, 
I have been happily running 2.0 for about three weeks now. No crashes,
etc. But, the memory use of processes seems to be very high.

e.g. top reports that
705 lamm1 5 0 19432 19432 3648 S 304 4.8 20.3 5:15 netscape_3
222 root 11 0 10788 10788 672 R 0 5.2 11.3 5:02 Xaccel-elf
476 sen1 0 0 7480 7480 2996 S 300 0.0 7.8 1:48 netscape_3
2772 sen 0 0 3088 3088 1812 S 0 0.1 3.2 0:01 emacs
232 sen 0 0 1512 1512 1100 S 0 0.0 1.5 0:00 xload
380 root 0 0 1512 1512 1032 S 0 0.0 1.5 0:01 xterm
2776 root 0 0 1500 1500 1028 S 0 0.0 1.5 0:01 xterm

Do xterms really take 1.5 MB each? What about xload?

Is netscape really using 19 MB?

I have 96 MB of RAM now, but if the above indicators are true, then I
pity the people with small amounts of RAM.

Here is a shot of free at around the same time

total used free shared buffers cached
Mem: 95436 88540 6896 29360 16164 31164
-/+ buffers: 41212 54224
Swap: 40156 0 40156


Is this the way it should be? There are only a few users.
What do others see in their systems?

Thanks,
-sen

---------------------------------------------------------------------------
| Sheldon E. Newhouse | mail: newhouse@math.msu.edu |
| Mathematics Department | www: http://www.mth.msu.edu/~sen |
| Michigan State University | telephone: 517-355-9684 |
| E. Lansing, MI 48824-1027 USA | FAX: 517-432-1562 |
---------------------------------------------------------------------------


\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:37    [W:0.056 / U:1.764 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site