lkml.org 
[lkml]   [1996]   [Apr]   [12]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
Subject1.3.87 broken tcp ?

On Fri, 12 Apr 1996, Linus Torvalds wrote:
>
> Could you check out 1.3.87 which I just released: it's the second pre-patch
> plus some of Eric Schenk's fixes (it also contains a lot of spelling patches,
> you can ignore those ;-). Does that also work for you?
>
> Linus

Hi!

It seems like something has broken with the tcp code in 1.3.87.
I have problem with normal ftp.


With 1.3.86 I get the following:
( ior is running 1.3.79 )

henrik@triton ~ > ftp triton
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes received in 4.21 secs (1.1e+03 Kbytes/sec)
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes received in 4.18 secs (1.1e+03 Kbytes/sec)
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes sent in 6.76 secs (6.6e+02 Kbytes/sec)
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes sent in 4.73 secs (9.4e+02 Kbytes/sec)

henrik@triton ~ > ftp ior
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4014084 bytes received in 6.07 secs (6.5e+02 Kbytes/sec)
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4014084 bytes received in 6.94 secs (5.6e+02 Kbytes/sec)
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes sent in 9.72 secs (4.6e+02 Kbytes/sec)
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes sent in 8.79 secs (5.1e+02 Kbytes/sec)


But when I try the same under 1.3.87 there is trouble...

henrik@triton ~ > ftp triton
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes received in 3.13 secs (1.4e+03 Kbytes/sec)
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp <---
200 PORT command successful. <---
150 Opening BINARY mode data connection for /usr/local/bin/netscape (4546564 bytes). <---
[Here I have to press Ctrl+C after 10 sek.] <---
receive aborted <---
waiting for remote to finish abort
426 Transfer aborted. Data connection closed.
226 Abort successful
2765184 bytes received in 16.9 secs (1.6e+02 Kbytes/sec)
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes received in 2.24 secs (2e+03 Kbytes/sec)
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes received in 1.99 secs (2.2e+03 Kbytes/sec)
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp <---
200 PORT command successful. <---
150 Opening BINARY mode data connection for /usr/local/bin/netscape (4546564 bytes). <---
[One more time ...] <---
receive aborted <---
waiting for remote to finish abort
426 Transfer aborted. Data connection closed.
226 Abort successful
3162584 bytes received in 17.4 secs (1.8e+02 Kbytes/sec)
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes sent in 2.49 secs (1.8e+03 Kbytes/sec)
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp <---
200 PORT command successful. <---
150 Opening BINARY mode data connection for /tmp/temp. <---
[and again.. Ctrl+C after 10 sek] <---
send aborted <---
waiting for remote to finish abort <---
[ftp totaly stops - I have to press Ctrl+Z and kill ftp ] <---

henrik@triton ~ > ftp triton
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp <---
200 PORT command successful. <---
150 Opening BINARY mode data connection for /tmp/temp. <---
[Ctrl+C after 10 sek] <---
send aborted <---
waiting for remote to finish abort <---
[Ctrl+Z and kill after 10 sek] <---


henrik@triton ~ > ftp ior
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4546564 bytes sent in 8.15 secs (5.4e+02 Kbytes/sec)
ftp> put /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
200 PORT command successful.
150 Opening BINARY mode data connection for /tmp/temp. <---
[Ctrl+C after 10 sek] <---
send aborted <---
waiting for remote to finish abort <---
[Ctrl+Z and kill after 10 sek] <---

henrik@triton ~ > ftp ior
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4014084 bytes received in 4.55 secs (8.6e+02 Kbytes/sec) :)
ftp> get /usr/local/bin/netscape /tmp/temp
4014084 bytes received in 6.13 secs (6.4e+02 Kbytes/sec)
ftp> quit


If I do a 'strace -p' on the ftp process it is waiting in a read ( 'read(5, ' )
It doesn't work if I run ftp from ior either.
There has not been any major problem for me with the latest kernel versions ( 80-85 ).


triton is :

Pentium 100 MHz, 16Mb RAM, triton MB, 2 ide disks and I have a direct
connection to internet. I'm running :
basically debian development but also,
libc 5.3.9
procps-0.99a
patched sysvinit-2.59
modules-1.69f
net-tools-1.3.50f
binutils-2.6.0.12

.config:

CONFIG_MODULES=y
CONFIG_KERNELD=y
CONFIG_NET=y
CONFIG_PCI=y
CONFIG_PCI_OPTIMIZE=y
CONFIG_SYSVIPC=y
CONFIG_BINFMT_AOUT=m
CONFIG_BINFMT_ELF=y
CONFIG_KERNEL_ELF=y
CONFIG_M586=y
CONFIG_BLK_DEV_FD=m
CONFIG_BLK_DEV_IDE=y
CONFIG_BLK_DEV_TRITON=y
CONFIG_BLK_DEV_RAM=m
CONFIG_INET=y
CONFIG_IP_NOSR=y
CONFIG_SKB_LARGE=y
CONFIG_NETDEVICES=y
CONFIG_NET_ISA=y
CONFIG_NE2000=y
CONFIG_MINIX_FS=m
CONFIG_EXT2_FS=y
CONFIG_FAT_FS=m
CONFIG_MSDOS_FS=m
CONFIG_PROC_FS=y
CONFIG_NFS_FS=m
CONFIG_SERIAL=y
CONFIG_PRINTER=m
CONFIG_WATCHDOG=y
CONFIG_SOFT_WATCHDOG=y
CONFIG_SOUND=m


I hope this helps.
( I can do additional testings if its needed. )

I liked these improved transfer rate :) , so I hope it can be fixed...


thanks!

/ Henrik Wallin, henrik@triton.campus.luth.se


\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 13:37    [W:0.069 / U:0.564 seconds]
©2003-2020 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site