lkml.org 
[lkml]   [2012]   [Jan]   [29]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: Regression 3.2 -> 3.3-rc1 sound hda-intel broken
At Tue, 24 Jan 2012 10:26:33 +0900,
Norbert Preining wrote:
>
> Dear all,
>
> (please Cc)
>
> in 3.3-rc1 it seems that snd-hda-intel is broken.
>
> 3.2:
> [ 22.517541] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 21 (level, low) -> IRQ 21
> [ 22.519252] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 48 for MSI/MSI-X
> [ 22.519280] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64
> [ 22.805373] hda_codec: ALC262: SKU not ready 0x411111f0
> [ 22.806931] hda_codec: ALC262: BIOS auto-probing.
> [ 22.810408] input: HDA Digital PCBeep as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/input/input11
> [ 22.814098] input: HDA Intel Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input12
> [ 22.815716] input: HDA Intel Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input13
>
>
> 3.3-rc1:
> [ 39.588007] hda-intel: azx_get_response timeout, switching to polling mode: last cmd=0x100f0000
> [ 40.592006] hda-intel: No response from codec, disabling MSI: last cmd=0x100f0000
> [ 41.596006] hda-intel: Codec #1 probe error; disabling it...
> [ 43.012006] hda_intel: azx_get_response timeout, switching to single_cmd mode: last cmd=0x100f0000
> [ 43.013382] hda-intel: no codecs initialized

Could you check whether reverting hda_intel.c to 3.2 fixes the
problem? If not, try to revert all files in sound/pci/hda/*.[ch]
to3.2, i.e. for checking whether it's a regression in hd-audio driver
or somewhere else.
Also, please give alsa-info.sh output (run with --no-upload option) on
3.2.x kernel. This will give more comprehensive information.


thanks,

Takashi


\
 
 \ /
  Last update: 2012-01-29 15:43    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans