lkml.org 
[lkml]   [2011]   [May]   [15]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [PATCH v2.6.38-rc7] Revert "libata: ahci_start_engine compliant to AHCI spec"
On Sun, 15 May 2011 11:25:19 +0200
"Rafael J. Wysocki" <rjw@sisk.pl> wrote:

> On Sunday, May 15, 2011, Jian Peng wrote:
> > Hi, Michael/Rafael/Gu,
> >
> > Could you help me understand the testing environme? I like to
> > reproduce it if it is possible and debug it. The host controller
> > this patch dealing with is not used on PC so my testing environment
> > is quite different.

We have seen it on at least 3 different controllers from at least 2
different vendors (I do not know, what hardware Gu has).
So, for now, it looks like to happen on more different controllers than
not.

Testing environment - uhm, what shall I say? On each of the two
notebooks affected runs 64bit openSuSE 11.4 in more or less default
configuration (apart from kernel, of course).

Just do a "ls -lR /" and watch kernel log while plugging/unplugging
power.

Maybe running a 64bit system/kernel is part of picture? As far as I can
see all affected machines run 64bit.

> Well, the system I can reproduce it on is a production one, so I can't
> really test too much on it. What exactly would you like to do?

I've at least one machine available where I can test. So, if there is
anything (preferably non destructive ;-) ) you want me to test this
should be possible.

Maybe I'll have a look if my netbook (running 32bit) is also affected.

--
MfG,

Michael Leun



\
 
 \ /
  Last update: 2011-05-15 14:25    [W:0.665 / U:0.408 seconds]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site