lkml.org 
[lkml]   [2011]   [Feb]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
SubjectRe: jme driver loses connection after resuming from suspend
From
Hello Guo-Fu Tseng, not good news, the patch is not working.

But i've noticed one interesting behavior.

I've done 2 tests, on the first i've suspended, resumed and after
resume done a tcpdump. Only after the tcpdump, the network starts to
work.
ethtool-before
ethtool-before-d
ethtool-after
ethtool-after-d
ethtool-after-tcpdump
ethtool-after-tcpdump-d
on the second test, i've done the tcpdump befor suspending, and after
the resume the connection works.
ethtool-before-2
ethtool-before-2-d
ethtool-before-2-tcpdump
ethtool-before-2-tcpdump-d
ethtool-after-2-tcpdump
ethtool-after-2-tcpdump-d

I've attached the ethtool logs, and they are listed in the order of the steps.

i hope we can solve this mistery.




On Thu, Feb 10, 2011 at 9:26 PM, Guo-Fu Tseng <cooldavid@cooldavid.org> wrote:
> Hi Leonardo  L. P. da Mata:
> The value of register which holds receive Unicast MAC Address somehow
> get messed-up after resume!
>
> Would you see if this source fix the issue:
> http://bbs.cooldavid.org/git/?p=jme.git;a=snapshot;h=refs/heads/resumefix;sf=tbz2
>
> The shortlog is here:
> http://bbs.cooldavid.org/git/?p=jme.git;a=shortlog;h=refs/heads/resumefix
>
>
> On Thu, 10 Feb 2011 19:07:31 -0200, Leonardo  L. P. da Mata wrote
>> Updated information on the bug, Guo-Fu Tseng says that might not be a
>> bug on the driver, but i've tested other network cards and they don't
>> share the same issue.
>>
>> Also, on interesting update that people may consider is that after
>> running tcpdump on the device, the network starts working again.
>> Information are updated in the bug.
>>
>> On Fri, Jan 28, 2011 at 10:33 PM, Andrew Morton
>> <akpm@linux-foundation.org> wrote:
>> > (cc's added)
>> >
>> > On Fri, 28 Jan 2011 16:03:11 -0200
>> > "Leonardo &#160;L. P. da Mata" <barroca@gmail.com> wrote:
>> >
>> >> Hello, i'm testing the kernel 2.6.37 on my hardware, Once connect on
>> >> wired network, i call the suspend with:
>> >> echo "mem" >/sys/power/state
>> >>
>> >> The system goes on suspend. After resuming from suspend, the network card
>> >> cannot be used anymore.
>> >>
>> >>
>> >> The bug is reported here:
>> >> &#160;https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=27692
>> >>
>> >> Can you please point me to similar problems on other network cards so
>> >> i can get possible solutions on this.
>> >
>> >
>>
>> --
>> Leonardo Luiz Padovani da Mata
>> barroca@gmail.com
>>
>> "May the force be with you, always"
>> "Nerd Pride... eu tenho. Voce tem?"
>> --
>> To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe netdev" in
>> the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
>> More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
>
>
> Guo-Fu Tseng
>
>



--
Leonardo Luiz Padovani da Mata
barroca@gmail.com

"May the force be with you, always"
"Nerd Pride... eu tenho. Voce tem?"
[unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream][unhandled content-type:application/octet-stream]
\
 
 \ /
  Last update: 2011-02-11 19:51    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site