lkml.org 
[lkml]   [2010]   [Aug]   [12]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: 2.6.36: Sound stop working
At Thu, 12 Aug 2010 23:01:04 +0200,
Jiri Slaby wrote:
>
> On 08/12/2010 10:26 PM, Takashi Iwai wrote:
> > At Thu, 12 Aug 2010 23:10:15 +0300,
> > Pekka Enberg wrote:
> >>
> >> On Thu, Aug 12, 2010 at 11:00 PM, Thomas Meyer <thomas@m3y3r.de> wrote:
> >>> My sound card stop to work since a few commits. I tried to bisect it and ended up with this:
> >>>
> >>> There are only 'skip'ped commits left to test.
> >>> The first bad commit could be any of:
> >>> 3bcf3860a4ff9bbc522820b4b765e65e4deceb3e
> >>> c1e5c954020e123d30b4abf4038ce501861bcf9f
> >>> We cannot bisect more!
> >>>
> >>> any ideas what to do now?
> >>
> >> Takashi, maybe this is related to Linus' problem?
> >
> > Yeah, I guess so, since I couldn't see any obvious problem in sound/*.
> >
> > PulseAudio uses inotify in udev-detection module, at least.
> > It's possible that inotify change may hit the sound in the end.
>
> Probably I got into this problem yesterday. Found out that PA fails to
> open /dev/snd/pcmC0D0p _second_ time. It opens it, then closes, then
> opens it again and gets EBUSY. aplay is OK.

Yes, I can also confirm that it's broken on my machine in the same
way now :) PA log shows that the succeeding open failed.

PA tries to do quick open/close of the same device to figure out which
configuration is available at start-up. This implies that the
fs/notify commits touching the open/close stuff can be the culprit.


thanks,

Takashi


\
 
 \ /
  Last update: 2010-08-12 23:19    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans