lkml.org 
[lkml]   [2010]   [Jul]   [5]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    SubjectRe: Radeon KMS doesn't work.
    From
    On Tue, Jul 6, 2010 at 2:18 AM, Justin P. Mattock
    <justinmattock@gmail.com> wrote:
    > On 07/05/2010 10:27 AM, Marvin wrote:
    >>
    >> Hi Wakko,
    >>
    >> as nobody seems to have answered yet, I think it's better that you file a
    >> bug
    >> against the radeon driver (bugs.freedesktop.org, one bug for each defect).
    >> There may be similar bugs already, so please check this also.
    >>
    >> Thanks
    >>
    >> Marvin
    >>
    >> Am Montag 05 Juli 2010, 01:19:26 schrieb Wakko Warner:
    >>>
    >>> Wakko Warner wrote:
    >>>>
    >>>> I have a Dell Inspiron 5100 with an ATI Radeon Mobility M7 (7500 R100
    >>>> PCI ID 1002:4c57 sub 1028:0149).
    >>>>
    >>>> Immediately when radeon.ko is loaded, the screen goes blank (The
    >>>> backlight stays on).  I have fbcon compiled into the kernel (I also
    >>>> tried as module). I am unable to get the screen to work again until I
    >>>> reboot.  The logs did not appear to have any errors after the module
    >>>> loaded.  The system was still responsive on the network.
    >>>>
    >>>> I tried kernels 2.6.33 and 2.6.34.
    >>>>
    >>>> I can provide kernel output if needed.
    >>>
    >>> I need to add that if I use modeset=0, the screen does not blank.
    >>>
    >>> Also 2.6.34 (with modeset=0) doesn't do 3D very well on this system.
    >>>  Some
    >>> objects look ok, some are garbled, some do not appear at all.  The gears
    >>> from xscreensaver does not show up at all.
    >>
    >> --
    >> To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    >> the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    >> More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    >> Please read the FAQ at  http://www.tux.org/lkml/
    >>
    >
    >
    > I've hit a couple of things with radeon as well.. the first was this:
    > http://lkml.org/lkml/2010/6/6/172
    > (if your hitting this issue, then the patch should work and/or it should
    > already be in the main tree).
    >
    > then a few days ago hit another:
    > https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=16335
    > (keep in mind still uncertain on a fix for this, reverting the commit gets
    > me up and running(I created a patch, but an umsure if it's a right
    > solution)).

    I think this is the same cases with (http://lkml.org/lkml/2010/7/5/44)
    And the fix for this bug is in -tip tree, commit 2463eb8

    Could you please try following patch?
    http://git.kernel.org/tip/2463eb8b3093995e09a0d41b3d78ee0cf5fb4249

    >
    > if none of these are what your hitting, then maybe(if you can) do a bisect
    > on this!
    >
    > Justin P. Mattock
    > --
    > To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    > the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    > More majordomo info at  http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    > Please read the FAQ at  http://www.tux.org/lkml/
    >
    --
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2010-07-06 04:37    [W:0.028 / U:59.160 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site