lkml.org 
[lkml]   [2010]   [Dec]   [6]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    SubjectRe: [Regression] 2.6.37-rc1: Lenovo T61 mute button does not work
    From
    Date
    On Mon, 2010-12-06 at 17:31 +0800, Lukas Hejtmanek wrote:
    > On Mon, Dec 06, 2010 at 09:37:04AM +0800, Lin Ming wrote:
    > > > which apparently does not work with Lenovo T61.
    > >
    > > I'm looking at this regression.
    >
    > I did some debugging. It looks like this:
    > [ 0.000000] ACPI: DMI detected: Lenovo ThinkPad T61
    > [ 0.000000] ACPI: Set_osi_linux Added _OSI(Linux)
    > [ 0.000000] Pid: 0, comm: swapper Not tainted 2.6.37-rc3+ #122
    > [ 0.000000] Call Trace:
    > [ 0.000000] [<ffffffff8162c0a1>] ? set_osi_linux+0x4b/0x6b
    > [ 0.000000] [<ffffffff8162bbe7>] ? dmi_enable_osi_linux+0x11/0x18
    > [ 0.000000] [<ffffffff812f7313>] ? dmi_check_system+0x33/0x50
    > [ 0.000000] [<ffffffff8162bdc2>] ? acpi_blacklisted+0x16a/0x190
    > [ 0.000000] [<ffffffff81617b6e>] ? acpi_boot_table_init+0x3a/0x75
    > [ 0.000000] [<ffffffff81611cf3>] ? setup_arch+0x6d5/0x7a8
    > [ 0.000000] [<ffffffff814072f2>] ? printk+0x40/0x46
    > [ 0.000000] [<ffffffff816108de>] ? start_kernel+0xbe/0x323
    > [ 0.000000] [<ffffffff816103de>] ? x86_64_start_kernel+0xf9/0xff
    >
    > after this call, osi_linux.dmi is set.
    >
    > However, after this call:
    > [ 0.186721] Call Trace:
    > [ 0.186721] [<ffffffff8120ecad>] ? acpi_install_interface_handler+0x4d/0x56
    > [ 0.186750] [<ffffffff8162c0a1>] ? set_osi_linux+0x4b/0x6b
    > [ 0.186777] [<ffffffff811edefa>] ? acpi_os_initialize1+0x10f/0x13d
    > [ 0.186803] [<ffffffff8162c3fa>] ? acpi_bus_init+0xa/0x1e2
    > [ 0.186829] [<ffffffff811c498c>] ? kobject_create_and_add+0x3c/0x80
    > [ 0.186855] [<ffffffff8162c63b>] ? acpi_init+0x69/0xdf
    > [ 0.186880] [<ffffffff810002da>] ? do_one_initcall+0x3a/0x170
    > [ 0.186906] [<ffffffff81610c75>] ? kernel_init+0x132/0x1be
    > [ 0.186932] [<ffffffff81003b94>] ? kernel_thread_helper+0x4/0x10
    > [ 0.186958] [<ffffffff81610b43>] ? kernel_init+0x0/0x1be
    > [ 0.187577] [<ffffffff81003b90>] ? kernel_thread_helper+0x0/0x10
    >
    > osi_linux.cmdline is set.

    Do you have acpi_osi=Linux in kernel boot parameters?

    Please attach the dmesg.

    Thanks.



    \
     
     \ /
      Last update: 2010-12-06 10:41    [W:0.029 / U:453.724 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site