lkml.org 
[lkml]   [2010]   [Oct]   [27]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
SubjectRe: ALSA sound/pci/hda/hda_intel.c:2624: no codecs found
From
Hello,

On Tue, Oct 26, 2010 at 8:49 PM, Takashi Iwai <tiwai@suse.de> wrote:
> At Tue, 26 Oct 2010 20:24:23 +0530,
> Jaswinder Singh wrote:
>>
>> Hello,
>>
>> Audio is not working with new Intel WX58BP Motherboard :
>>
>> [    4.843163] IOAPIC[0]: Set routing entry (8-22 -> 0xa9 -> IRQ 22
>> Mode:1 Active:1)
>> [    4.843168] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 22 (level,
>> low) -> IRQ 22
>> [    4.861627] HDA Intel 0000:00:1b.0: irq 47 for MSI/MSI-X
>> [    4.861645] HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64
>> [    4.866678] ALSA sound/pci/hda/hda_intel.c:2624: no codecs found!
>> [    4.876300] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A disabled
>> [    4.885826] HDA Intel 0000:02:00.1: PCI INT B -> GSI 17 (level,
>> low) -> IRQ 17
>> [    4.905269] HDA Intel 0000:02:00.1: irq 47 for MSI/MSI-X
>> [    4.905282] HDA Intel 0000:02:00.1: setting latency timer to 64
>> [    4.909136] ALSA device list:
>> [    4.918895]   #0: HDA ATI HDMI at 0xd0110000 irq 47
>>
>> dmesg : http://userweb.kernel.org/~jaswinder/Corei7/dmesg_b18cae4224b.txt
>> config : http://userweb.kernel.org/~jaswinder/Corei7/configs_b18cae4224b.txt
>>
>> $ lspci | grep Audio
>> 00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801JI (ICH10 Family) HD
>> Audio Controller
>> 02:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV620 Audio device [Radeon
>> HD 34xx Series]
>>
>> lspci : http://userweb.kernel.org/~jaswinder/Corei7/lspci.txt
>
> I don't see anything wrong.
> Are you sure that the analog on-board audio is enabled in BIOS?
>

Yes, audio is enabled in BIOS.

But Audio is not working and on-board Intel audio device is not
visible in Sound Preferences only RV620 Audio device [Radeon HD 34xx
Series] Digital Stereo (HDMI) Output device is available which I can
not use as Radeon HD 3450 is a graphics card.

Why I am getting "[ 4.866678] ALSA sound/pci/hda/hda_intel.c:2624:
no codecs found!"

In my old WX58BP motherboard audio was working and I was not getting
codecs error and shows on-board Intel device is ALSA device list with
irq 31 :
[ 3.439490] HDA Intel 0000:00:1b.0: PCI INT A -> GSI 22 (level,
low) -> IRQ 22
[ 3.439526] HDA Intel 0000:00:1b.0: irq 31 for MSI/MSI-X
[ 3.439548] HDA Intel 0000:00:1b.0: setting latency timer to 64
..
[ 3.746498] input: HDA Digital PCBeep as
/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/input/input3
[ 3.749532] HDA Intel 0000:02:00.1: PCI INT B -> GSI 17 (level,
low) -> IRQ 17
[ 3.749573] HDA Intel 0000:02:00.1: irq 32 for MSI/MSI-X
[ 3.749597] HDA Intel 0000:02:00.1: setting latency timer to 64
[ 3.753833] ALSA device list:
[ 3.753837] #0: HDA Intel at 0xf0000000 irq 31
[ 3.753838] #1: HDA ATI HDMI at 0xd0110000 irq 32
dmesg of old WX58BP Motherboard :
http://userweb.kernel.org/~jaswinder/Corei7/dmesg_apic_verbose.txt

If more information is needed or need to run some tests, please let me know.

Thanks,
--
Jaswinder Singh.
--
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2010-10-27 06:37    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site