lkml.org 
[lkml]   [2009]   [Jun]   [17]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: Analyzed/Solved/Bisected: Booting 2.6.30-rc2-git7 very slow

----- Original Message ----
> From: Jesse Barnes <jbarnes@virtuousgeek.org>
> To: Martin Knoblauch <knobi@knobisoft.de>
> Cc: Kay Sievers <kay.sievers@vrfy.org>; Andrew Morton <akpm@linux-foundation.org>; efault@gmx.de; viro@zeniv.linux.org.uk; rjw@sisk.pl; linux-kernel@vger.kernel.org; shemminger@vyatta.com; matthew@wil.cx; mike.miller@hp.com
> Sent: Tuesday, June 16, 2009 9:25:47 PM
> Subject: Re: Analyzed/Solved/Bisected: Booting 2.6.30-rc2-git7 very slow
>
> On Thu, 28 May 2009 02:14:46 -0700 (PDT)
> Martin Knoblauch wrote:
> > > I expect the duplicate comes from a left-over mount in initramfs
> > > which isn't a duplicate in the sense of a bug in vfs or mount or
> > > anything. I guess, it is just still mounted in the initial kernel
> > > rootfs, below the root from the disk. It could be that a umount
> > > from initramfs did go wrong because of a changed timing.
> > >
> >
> > This is what I suspect as well. I know for sure that the first
> > sysfs-line in /proc/mounts
> >
> > | none /sys sysfs rw 0 0
> >
> > is already there (2.6.29-rc1 and up) when entering startup-skripts.
> > It is supposed to be unmounted before, but something seems to prevent
> > it. I have idea how to capture debug output from the initrd/init
> > script :-(
>
> What's the latest here Martin? It sounded like this was a userspace
> issue, with something reading the VPD over and over? Or was it just a
> longer timeout that caused a specific driver to slow everything down?
>

Not sure about the VPD thing. Anyway, no real news. Still happens in 2.6.30. But it only happens on a certain HW platform (HP/DL380G4). The folks at HP try to reproduce in their environment.

Cheers
Martin



\
 
 \ /
  Last update: 2009-06-17 10:39    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site