lkml.org 
[lkml]   [2009]   [Feb]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: [PARAVIRT/x86] BUGFIX: Put a missing paravirt_release_pmd in pgd_dtor

    * Alok Kataria <akataria@vmware.com> wrote:

    > On Mon, 2009-02-09 at 04:10 -0800, Ingo Molnar wrote:
    >
    > >
    > > Applied to tip:x86/urgent, thanks guys!
    >
    > Thanks Ingo,
    >
    > I gave the tip tree a spin today and hit this bug.
    >
    > BUG: unable to handle kernel NULL pointer dereference at (null)
    > IP: [<(null)>] (null)
    > *pdpt = 0000000000839001 *pde = 0000000000c97067 *pte = 0000000000000163
    > Oops: 0000 [#1] SMP
    > last sysfs file:
    > Modules linked in:
    >
    > Pid: 1, comm: swapper Not tainted (2.6.29-rc4-tip #18) VMware Virtual
    > Platform
    > EIP: 0062:[<00000000>] EFLAGS: 00010293 CPU: 0
    > EIP is at 0x0
    > EAX: 00000001 EBX: 00006000 ECX: c077ed00 EDX: 00006000
    > ESI: 00000001 EDI: 00000001 EBP: ef04cf40 ESP: ef04cf1c
    > DS: 007b ES: 007b FS: 00d8 GS: 0000 SS: 006a
    > Process swapper (pid: 1, ti=ef04c000 task=ef050000 task.ti=ef04c000)
    > Stack:
    > c0644e52 00000000 ef04cf24 ef04cf24 c064468d c0886dc0 00000000 c0702aea
    > ef055480 00000001 00000101 dead4ead ffffffff ffffffff c08af530 00000000
    > c0709715 ef04cf60 ef04cf60 00000001 00000000 00000000 dead4ead ffffffff
    > Call Trace:
    > [<c0644e52>] ? native_cpu_up+0x2de/0x45b
    > [<c064468d>] ? do_fork_idle+0x0/0x19
    > [<c0645c5e>] ? _cpu_up+0x88/0xe8
    > [<c0645d20>] ? cpu_up+0x42/0x4e
    > [<c07e7462>] ? kernel_init+0x99/0x14b
    > [<c07e73c9>] ? kernel_init+0x0/0x14b
    > [<c040375f>] ? kernel_thread_helper+0x7/0x10
    > Code: Bad EIP value.
    > EIP: [<00000000>] 0x0 SS:ESP 006a:ef04cf1c

    This is the crash fixed by your later genapic patch, right?

    > This happens with out the fix too. So was wondering if there is any
    > other known bug in the tip tree.
    > Also note that i synced to the mainline tree (29-rc4) and that works
    > fine. So this only exists in tip.
    > I will debug this later today, but if anyone has any ideas about this
    > bug do let me know.
    >
    > And ya i also had to apply this patch to get tip to compile.

    yes, that should be fixed too - it appeared briefly.

    Let me know if you can see any problems with the latest -tip tree.

    Ingo


    \
     
     \ /
      Last update: 2009-02-11 13:51    [W:0.024 / U:2.020 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site