lkml.org 
[lkml]   [2009]   [Jan]   [13]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: 2.6.28-git8: tg3 doesn't work due to firmware not loading (-git7 is ok)
    On Sun, Jan 11, 2009 at 01:39:29PM -0800, David Miller wrote:
    > From: David Woodhouse <dwmw2@infradead.org>
    > Date: Sun, 11 Jan 2009 12:24:58 +0000
    >
    > > Other drivers will load the firmware later, at the time the device is
    > > brought up. This means that even if you build the driver into the kernel
    > > without its firmware, it can still request the firmware later, when you
    > > try to start _using_ it. And when the file system is available.
    >
    > For example, for mounting an NFS root using that device.... Oh, will I
    > need an initramfs for that once you pull the firmware-in-kernel
    > option?
    >
    > To me, device probe is in fact the place to fail firmware discovery
    > for networking devices. Because such a failure can mean you can't
    > mount your root filesystem.

    David, is this the direction you want to take the fix? I'm sitting on
    a patch that elaborates on David Woodhouse's work which moves the
    request_firmware call to tg3_open(). Before I posted it for comment,
    I wanted to make sure the patch is moving in the right direction.



    \
     
     \ /
      Last update: 2009-01-13 19:43    [W:0.047 / U:180.496 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site