lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Apr]   [30]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectRe: IDE probe failure in 2.6.25-mm1
Date
On Thursday 01 May 2008 01:00:44 am Bartlomiej Zolnierkiewicz wrote:
> On Wednesday 30 April 2008, Andrew Morton wrote:
> > On Wed, 30 Apr 2008 23:43:14 +0530
> > Balaji Rao <balajirrao@gmail.com> wrote:
> >
> > > Hi Andrew,
> > >
> > > IDE probe fails in 2.6.25-mm1 on qemu.
> > >
> > > [ 0.664164] Uniform Multi-Platform E-IDE driver
> > > [ 1.571508] ide0: DISABLED, NO IRQ
> > > [ 1.572380] ide0: failed to initialize IDE interface
> > >
> > > This is the output with linux-2.6.git
> > >
> > > [ 1.567368] ide0 at 0x1f0-0x1f7,0x3f6 on irq 14
> > > [ 1.571430] hda: max request size: 512KiB
> > > [ 1.574302] hda: 10485760 sectors (5368 MB) w/256KiB Cache, CHS=10402/255/63
> > > [ 1.583896] hda: cache flushes supported
> > > [ 1.585053] hda: hda1
> > >
> > > This is apparently due to the invasive changes in hwif_t's io_ports member.
> > >
> >
> > OK, thanks.
> >
> > I _think_ Bart idenfitied a patch which caused this (or something like it)
> > and dropped it?
>
> Yep.
>
> Two patches were dropped from IDE tree:
>
> ide-fix-hwif-s-initialization.patch
> ide-make-ide_hwifs-static.patch
>
> there is also a hot-fix patch available:
>
> http://article.gmane.org/gmane.linux.ide/30860
>
> + for qemu switching to using piix host driver (qemu emulates PIIX3) should
> also workaround the issue since it seems to happen only with ide_generic.

Hi Bart,

Yea, it now works in qemu after enabling the PIIX drivers.

Thank you.

--
Warm Regards,

Balaji Rao
Dept. of Mechanical Engineering
NITK


\
 
 \ /
  Last update: 2008-04-30 21:59    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site