lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Dec]   [6]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: Runaway loop with the current git.
    On Sat, Dec 6, 2008 at 21:26, Evgeniy Polyakov <zbr@ioremap.net> wrote:
    > On Sat, Dec 06, 2008 at 08:32:06PM +0100, Kay Sievers (kay.sievers@vrfy.org) wrote:
    >> I don't know if it may have any bad side-effects. It moves the tty
    >> registration earlier, before we do pci, framebuffer, video, acpi
    >> registration.
    >>
    >> It boots fine here with and without initramfs.
    >>
    >> Maybe it makes the "dead" /dev/console in your initramfs working, then
    >> we at least know the problem.
    >
    > I will try this patch this Monday and report back the results.

    I was able to reproduce it with the .config you attached, and running it in kvm.

    It is caused by:
    "modprobe cryptomgr" called from swapper[1]

    This modprobe process does try to log an error, accesses /dev/console,
    which is not initialized in the kernel at that time, and the kernel
    module loader tries the load a module to support dev_t 5:1, which
    again runs modprobe, and ...

    Setting CONFIG_CRYPTO_MANAGER=y makes it disapper. The patch I sent
    seems to fix it.

    The bug is handled here: http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=12153

    Thanks,
    Kay


    \
     
     \ /
      Last update: 2008-12-07 04:59    [W:0.020 / U:63.948 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site