[lkml]   [2008]   [Dec]   [5]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
SubjectRe: Runaway loop with the current git.
On Fri, Dec 05, 2008 at 07:32:15PM +0100, Kay Sievers ( wrote:
> > Your modprobe is for some reason triggering a load of /dev/ttyS* (ie the
> > serial 8250 stuff) from within the module loading scripts. You'll need to
> > debug the user space and work out why the loop is happening then it
> > should be fairly easy to fix.
> Why do you think it's serial? 5-1 looks more like /dev/console.
> This also seems to happen only in initramfs for people who see this.
> People say that compiling-in some modules (unfortunately they don't
> remember which) makes it work again.
> Can this be some init order problem, that the /dev/console is not
> initialized but, we fork a process which tries to access it?

Getting that the same userspace runs ok in 2.6.27 and config changes do
not show immediate reason, I would blame some internal changes in some
kernel subsystem. Why at first it infinitely loops in tty/console loading?

I can not run bisect, since reboot requires vnc and I'm far from fast
channel. Build of the fresh tree with existing config takes almost
one hour, but it should not be a major problem.

I can do bisection after the weekend, but can test some changes before
machine froze with unsuccessful patch.

Evgeniy Polyakov

 \ /
  Last update: 2008-12-05 20:31    [W:0.119 / U:0.068 seconds]
©2003-2018 Jasper Spaans|hosted at Digital Ocean and TransIP|Read the blog|Advertise on this site