lkml.org 
[lkml]   [2008]   [Nov]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: atl1e Ethernet driver not seeing packets sent to 33:33:00:00:00:01 multicast
    On Tue, 11 Nov 2008 14:31:08 +0100
    David Madore <david.madore@ens.fr> wrote:

    > Hi,
    >
    > This is on Ubuntu 8.10 "Intrepid Ibex" using its stock kernel
    > (2.6.27-7.16), with an Eee PC 901 whose Ethernet adapter is (according
    > to lspci):
    >
    > 04:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L1 Gigabit
    > Ethernet Adapter (rev b0)

    Just to verify your system is fitted with the L1e and not the L1 chip,
    can you please provide the output of lspci -vvnn?

    >
    > using driver atl1e of said kernel.
    >
    > _Unless_ the network device is put in promiscuous mode (e.g., by
    > running tcpdump), it does not see packets sent to Ethernet multicast
    > address 33:33:00:00:00:01. E.g., IPv6 packets to ff02::1
    > (ip6-allnodes) are not seen.
    >
    > Practical consequence: IPv6 is broken, because router advertisements
    > are not received.
    >
    > ("ip maddr show" does give "link 33:33:00:00:00:01" among the
    > subscribed multicast addresses, so it's not a config problem.)
    >
    > Is this a known problem? Is there a patch fixing it?
    >
    > Until then, a workaround is to put the device in promiscuous mode.
    >
    > Happy hacking,
    >


    \
     
     \ /
      Last update: 2008-11-11 15:09    [W:0.027 / U:61.160 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site