lkml.org 
[lkml]   [2007]   [Feb]   [3]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
From
SubjectRe: [Linux-usb-users] 2.6.20-rc7 USB issue(?) [disabled by hub(EMI?)]
On Sat, 3 Feb 2007, Justin Piszcz wrote:

> Not sure if this is normal or not, was not doing anything out of the
> ordinary and after secs/3600.. ~ 42hrs this occured?
>
> $ uptime
> 19:06:17 up 2 days, 29 min, 10 users, load average: 0.13, 0.07, 0.06
>
> $ uname -ra
> Linux p34 2.6.20-rc7 #2 SMP Wed Jan 31 20:03:09 EST 2007 i686 GNU/Linux
>
> One thing I did recently was upgrade to a newer Intel Motherboard BIOS but
> this is also the first time I have run 2.6.20-rc7 for this long as well.
>
> Any clues?
>
> [151698.814092] hub 6-0:1.0: port 2 disabled by hub (EMI?), re-enabling...
> [151698.814102] usb 6-2: USB disconnect, address 2
> [151698.917209] usb 6-2: new low speed USB device using uhci_hcd and
> address 3
> [151699.078032] usb 6-2: configuration #1 chosen from 1 choice
> [151699.525889] hiddev96: USB HID v1.00 Device [ UPS] on
> usb-0000:00:1d.1-2
>
> Mobo: Intel DG965WHMKR
> Bios: 1618 (latest)
>
> Could this have been from an apt-get update/upgrade? Perhaps it upgraded
> something that would probe/look at the USB bus?

It could be. I just found a bug in the USB core for 2.6.20-rc which might
be responsible.

On the other hand, maybe it was just some random occurrence. Noise on the
USB data line or something like that. Considering your record of
untroubled uptime, this seems likely. Of course, if it keeps happening
then we should look for a systematic cause.

Alan Stern

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2007-02-04 04:25    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site