lkml.org 
[lkml]   [2007]   [Feb]   [12]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: Why can't I build a running Kernel?
    2007/2/9, Jiri Slaby <jirislaby@gmail.com>:
    > Reg Clemens napsal(a):
    > > Why can't I build a running Kernel?
    > > I have in the past, but since some time in the 2.6.19 series,
    > > I have got the following series of errors.
    > > Same thing now with 2.6.20.
    > >
    > > I build with:
    > >
    > > make xconfig
    > >
    > > changing only the Processor type to Pentium4,
    > > then I
    > >
    > > make bzImage
    > > make modules
    > > make modules_install
    > > make install
    > >
    > > Fine everything builds, no errors.
    > > I then try booting, and I get 4 or 5 lines and then
    > >
    > > Unable to access resume device (/dev/sda5)
    > > mount: could not find filesystem '/dev/root'
    > > < 4 more lines with setuproot and switchroot >
    > >
    > > and then
    > >
    > > Kernel panic - not syncing: Attempting to kill init!
    > >
    > > Sigh.
    > > What has changed, what do I need to do to get this thing to boot?
    >
    I have the same problem with 2.6.19 and later. The previous kernel with
    same .config works, but it's not true for 2.6.19 and 2.6.30.




    > Re-enable sata/scsi/usb/whatever is your root behind stuff back again? What
    > does
    > your .config look like?
    >
    > regards,

    I selected everything about ATA to <*> or <M>, and made initrd for the
    newly-built kernel, still unable to boot.

    The .config was attached, I have kdb-4.4 patched.

    Thanks and Regards,
    albcamus <albcamus@gmail.com>
    [unhandled content-type:application/octet-stream]
    \
     
     \ /
      Last update: 2007-02-12 09:39    [W:0.048 / U:8.404 seconds]
    ©2003-2017 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site