[lkml]   [2007]   [Jan]   [7]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
SubjectRe: [] ide_core bug: kobject_add failed for ide ...
On Sun, 2007-01-07 at 18:44 +0100, Andreas Hartmann wrote:
> Hello,
> ide_core is loaded (while putting in an USB stick) as module the first
> time after reboot - all works fine. The USB stick got mounted and a ls
> is done to show the files on the root of the filesystem of the stick.
> Afterwards, the stick is securely removed from the system.
> Afterwards, ide_core is unloaded with rmmod (after usb-storage has been
> unloaded) - ok.
> Next step is to load ide_core again. Now, the following error can be
> found in /var/log/messages:
> Jan 7 11:48:18 notebook1 kernel: Uniform Multi-Platform E-IDE driver
> Revision: 7.00alpha2
> Jan 7 11:48:18 notebook1 kernel: ide: Assuming 33MHz system bus speed
> for PIO modes; override with idebus=xx
> Jan 7 11:48:18 notebook1 kernel: kobject_add failed for ide with
> -EEXIST, don't try to register things with the same name in the same
> directory.

You seem to be running a SuSE kernel - please report the issue to them.

It's probably useful to repeat your test but run "find /sys/module >
sys1" before loading ide_core the first time, then "find /sys/module >
sys2" after "rmmod ide_core", and save the output of "diff sys1 sys2".


To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to
More majordomo info at
Please read the FAQ at

 \ /
  Last update: 2007-01-07 20:07    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. hosted at Digital Ocean