lkml.org 
[lkml]   [2006]   [Dec]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectRe: Realtime: vanilla 2.6.19 with 2.6.19-rt11 patch doesn't boot
Date
Hi Ingo,

Thanks for your reply. I tried -rt12 and could successfully boot my system.
However, now I find the following during boot:

registering clocksource pit
[<c0134a8f>] clocksource_register+0x2f/0x130
[<c0252ef4>] sysdev_register+0xf4/0x100
[<c03a0070>] init_pit_clocksource+0x60/0x70
[<c01003bf>] init+0x8f/0x310
[<c010311e>] ret_from_fork+0x6/0x1c
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0103d53>] kernel_thread_helper+0x7/0x14
=======================
registering clocksource tsc
[<c0134a8f>] clocksource_register+0x2f/0x130
[<c0124796>] __mod_timer+0x86/0xb0
[<c03a032d>] init_tsc_clocksource+0x18d/0x1f0
[<c01003bf>] init+0x8f/0x310
[<c010311e>] ret_from_fork+0x6/0x1c
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0103d53>] kernel_thread_helper+0x7/0x14
=======================
registering clocksource jiffies
[<c0134a8f>] clocksource_register+0x2f/0x130
[<c01a635a>] sysfs_create_file+0x3a/0x50
[<c03aaf7f>] init_jiffies_clocksource+0xf/0x20
[<c01003bf>] init+0x8f/0x310
[<c010311e>] ret_from_fork+0x6/0x1c
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0103d53>] kernel_thread_helper+0x7/0x14
=======================
[...]
registering clocksource acpi_pm
[<c0134a8f>] clocksource_register+0x2f/0x130
[<c03b707a>] init_acpi_pm_clocksource+0xba/0x130
[<c0255ede>] class_create+0x4e/0x70
[<c01003bf>] init+0x8f/0x310
[<c010311e>] ret_from_fork+0x6/0x1c
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0100330>] init+0x0/0x310
[<c0103d53>] kernel_thread_helper+0x7/0x14
=======================

This is my .config regarding HPET:

CONFIG_HPET_TIMER=y
CONFIG_HPET=y
# CONFIG_HPET_RTC_IRQ is not set
CONFIG_HPET_MMAP=y


Oliver


On Monday 11 December 2006 14:43, you wrote:
> * Oliver Bock <o.bock@fh-wolfenbuettel.de> wrote:
> > Hi Ingo,
> >
> > I tried to boot a vanilla 2.6.19 kernel with your 2.6.19-rt11 patch
> > but without success. However, the patch applied without a single error
> > and the vanilla kernel (without the patch) works fine so far. As my
> > screen just stays black and as there's no HD activity after selecting
> > the kernel in grub, I suppose that it might be related to the new
> > Areca RAID driver I use (compiled in because all my partitions reside
> > on a RAID volume) in conjunction with your patch...
>
> do you have HPET enabled in your .config by any chance?
>
> Ingo
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2006-12-11 17:45    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans. Advertise on this site