lkml.org 
[lkml]   [2005]   [Jun]   [18]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    From
    SubjectRe: [2.6.12] x86-64 IO-APIC + timer doesn't work II + PATCH
    Date
    Andi,

    On Sunday 19 Jun 2005 00:52, Andi Kleen wrote:
    [snip]
    >
    > It's a bit of a shot into the dark, but could you test if the following
    > patch helps? The A64 is quite aggressive in reordering instructions and it
    > might be breaking __delay() and cause it to return early.
    >

    Firstly, I apologise in the delay getting back to you.

    I tried the patch, but the machine still hung in the same way with the options
    apic apic=verbose (I don't know if the first "apic" is required, or whether
    this is an invalid combination of parameters, but it hung in the same way).

    > If not I would check what a failing case and a working case output for
    >
    > Calibrating delay loop... 3940.35 BogoMIPS (lpj=1970176)
    >
    > Does the failing kernel output something different here?

    I'll get back to you about this, but see my other email (a successfully booted
    apic=debug machine). Thanks for investigating this.

    --
    Cheers,
    Alistair.

    personal: alistair()devzero!co!uk
    university: s0348365()sms!ed!ac!uk
    student: CS/CSim Undergraduate
    contact: 1F2 55 South Clerk Street,
    Edinburgh. EH8 9PP.
    -
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2005-06-19 02:28    [W:0.023 / U:32.436 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site