[lkml]   [2005]   [Dec]   [14]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
Messages in this thread
    SubjectRe: sata_uli fails to see harddisks on an ASRock 939Dual-SATA2 board

    On Wednesday, 14 December 2005 15:01, Bernhard Rosenkraenzer wrote:
    > On an ASRock 939Dual-SATA2 board, the sata_uli driver recognizes the onboard
    > SATA controller (PCI ID 10b9:5289 rev 10, Subsystem 1849:5289), but fails to
    > see an attached harddisk (the BIOS identifies the harddisk correctly, so a
    > hardware failure is unlikely). sata_uli apparently sees _something_ is
    > attached, but doesn't get further. dmesg says:
    > libata version 1.20 loaded.
    > sata_uli 0000:00:12.1: version 0.5
    > GSI 18 sharing vector 0xD1 and IRQ 18
    > ACPI: PCI Interrupt 0000:00:12.1[A] -> GSI 19 (level, low) -> IRQ 209
    > ata1: SATA max UDMA/133 cmd 0xEC00 ctl 0xE082 bmdma 0xD880 irq 209
    > ata2: SATA max UDMA/133 cmd 0xE000 ctl 0xDC02 bmdma 0xD888 irq 209
    > ata1: SATA link up 1.5 Gbps (SStatus 113)
    > scsi0 : sata_uli
    > ata2: SATA link down (SStatus 0)
    > scsi1 : sata_uli
    > No disks are found, even though the link (on ata1) is detected.
    > Verified both with an x86 and an x86_64 kernel, and both 2.6.15-rc5 and
    > 2.6.15-rc5-mm2.

    I have exactly the same board and 2.6.15-rc5/x86-64 works for me (no problems
    with detecting SATA drives on SATA1 ports). The drives are jumper-forced to
    SATA1, though, and I haven't tried the SATA2 controller.


    Beer is proof that God loves us and wants us to be happy - Benjamin Franklin
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to
    More majordomo info at
    Please read the FAQ at

     \ /
      Last update: 2005-12-14 22:12    [W:0.023 / U:10.964 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site