lkml.org 
[lkml]   [2004]   [Sep]   [23]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
Date
SubjectRe: [patch] voluntary-preempt-2.6.9-rc2-mm1-S4
From
Rui Nuno Capela (meself:) wrote:
>
> Yes, now it builds fine on my laptop.
>
> However, after a couple of reboots, there appears to be some verbose
> messages regarding PCI something, but the my main complaint is the USB
> subsystem which is failing miserably now.
>
> I guess these are the relevant log messages excerpt:
>
> [...]
> Mounted devfs on /dev
> Freeing unused kernel memory: 160k freed
> IRQ#8 thread started up.
> usbcore: registered new driver usbfs
> usbcore: registered new driver hub
> ohci_hcd: 2004 Feb 02 USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver (PCI)
> ACPI: PCI Interrupt Link [LNK8] enabled at IRQ 10
> ACPI: PCI interrupt 0000:00:02.0[A] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
> ohci_hcd 0000:00:02.0: OHCI Host Controller
> requesting new irq thread for IRQ10...
> ohci_hcd 0000:00:02.0: irq 10, pci mem 0xd4000000
> ohci_hcd 0000:00:02.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
> ohci_hcd 0000:00:02.0: init err (00002edf 0000)
> ohci_hcd 0000:00:02.0: can't start
> ohci_hcd 0000:00:02.0: init error -75
> ohci_hcd 0000:00:02.0: remove, state 0
> ohci_hcd 0000:00:02.0: USB bus 1 deregistered
> ohci_hcd: probe of 0000:00:02.0 failed with error -75
> ACPI: PCI Interrupt Link [LNK4] enabled at IRQ 10
> ACPI: PCI interrupt 0000:00:0f.0[A] -> GSI 10 (level, low) -> IRQ 10
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: OHCI Host Controller
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: irq 10, pci mem 0xd4009000
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: new USB bus registered, assigned bus number 1
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: init err (00002edf 0000)
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: can't start
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: init error -75
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: remove, state 0
> ohci_hcd 0000:00:0f.0: USB bus 1 deregistered
> ohci_hcd: probe of 0000:00:0f.0 failed with error -75
> [...]
>
> Probably this isn't strictly related to VP, but surely it was introduced
> by mm1 and mm2. Can't tell for sure. And please don't count as hardware
> failure as it suffices to go back to 2.6.9-rc1 to get USB back to normal
> ;)
>
> Any thoughts?

This isn't related to VP at all. Sorry for the bandwidth waste.

Just noticed a post from Andre Eisenbach [1] a few moments ago, with the
this subject: "USB (OHCI) not working without pci=routeirq", and it's
exactly what is going on wrong here.

[1] http://lkml.org/lkml/2004/9/23/163

Thanks anyhow.
--
rncbc aka Rui Nuno Capela
rncbc@rncbc.org

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 14:06    [W:0.432 / U:0.280 seconds]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site