lkml.org 
[lkml]   [2004]   [May]   [11]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
From
SubjectRe: problem with sis900
Date
I have problems with sis900 driver too. I can only use the ethernet card in 
half duplex mode. At startup I get following messages:

sis900.c: v1.08.07 11/02/2003
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 0.
eth0: Realtek RTL8201 PHY transceiver found at address 1.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 2.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 3.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 4.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 5.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 6.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 7.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 8.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 9.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 10.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 11.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 12.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 13.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 14.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 15.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 16.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 17.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 18.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 19.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 20.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 21.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 22.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 23.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 24.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 25.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 26.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 27.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 28.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 29.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 30.
eth0: Unknown PHY transceiver found at address 31.
eth0: Using transceiver found at address 31 as default
eth0: SiS 900 PCI Fast Ethernet at 0xdc00, IRQ 19, 00:10:dc:8f:a9:ac.

It's a SiS900 PCI card, and not a Realtek.

greets dominik


On Tuesday 11 May 2004 20:28, mike wrote:
> In kernels 2.6.5 and above (may affect 2.6.4 as well) there seems to be
> a problem with the sis900 eth driver
>
> I have a sis chipset with integrated ethernet sis900 driver which has
> always worked perfectly up to and including 2.6.3 (fedora)
>
> Now with both fedora 2.6.5 kernel and vanilla 2.6.6 eth0 does not come
> up
>
> relevant messages
>
> sis900 device eth0 does not appear to be present delaying initialisation
>
> and from dmesg eth0: cannot find ISA bridge
>
> 2.6.3 works fine
>
> lsmod shows sis and sis900 modules loaded fine
>
> -
> To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
> the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
> More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
> Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/
-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 14:03    [from the cache]
©2003-2011 Jasper Spaans