lkml.org 
[lkml]   [2004]   [Nov]   [10]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
/
SubjectRe: IT8212 in 2.6.9-ac6 no raid 0 or raid 1
From
Date
On Mer, 2004-11-10 at 21:22, Robert Toole wrote:
> /dev/hde:
> multcount = 0 (off)
> IO_support = 0 (default 16-bit)
> unmaskirq = 0 (off)
> using_dma = 0 (off)
> keepsettings = 0 (off)
> readonly = 0 (off)
> readahead = 256 (on)
> geometry = 4998/255/63, sectors = 41110141952, start = 0
>
> hdparm -d 1 -A 1 -m 16 -u 1 -a 64 /dev/hde
>
> - it does not like the multicount setting, saying HDIO_SET_MULTCOUNT

Thats correct - in raid mode the controller emulates an IDE controller
but is doing all the work (its actually hardware raid) and it doesn't
support multisector PIO stuff (not that this matters for DMA). The -u1
and -d1 are the two that matter

> Is there any more info you could use? My lspci, .config is in my first
> post. This is a pure test box, so I can do pretty much anything you want
> to it :)

No this makes sense - I need to adjust the fixup handling slightly. I
fix up the IT8212 misreporting of DMA a little too late for the generic
code to decide to turn DMA on.

-
To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

\
 
 \ /
  Last update: 2005-03-22 14:07    [from the cache]
©2003-2014 Jasper Spaans. Advertise on this site