lkml.org 
[lkml]   [2004]   [Jan]   [12]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectRe: 2.6.1: modprobe behaves strange
    On Mon, 12 Jan 2004 21:11:52 +0100
    detlef.grittner@t-online.de (Detlef Grittner) wrote:

    > Hello,
    >
    > I'm using the x86_64 architecture branch and have simply copied the
    > kernel into my configuration of a 2.4.21 kernel.
    >
    > I have the following lines in /etc/modules.conf:
    >
    > alias eth0 r8169
    >
    > alias snd-card-0 snd-via82xx
    >
    > With the 2.4.21 kernel everything worked fine, with the 2.6.1 kernel I
    > get the following behavior:
    >
    > modprobe eth0
    > (no error, but r8169 not loaded)
    >
    > modprobe r8169
    > (module r8169 is loaded and works)
    >
    > modprobe snd-card-0
    > (FATAL: Modul snd_card_0 not found)
    >
    > modprobe snd-via82xx
    > (module snd-via82xx is loaded and works)
    >
    >
    > I'm not really a kernel expert and so I have to ask:
    > Am I right, that this could be a problem of the kernel?
    > Is this the wildcard problem that was fixed in mm1?
    > Should I try mm1 or where should I begin to search for the problem?
    >
    > Detlef
    >

    you have to install module-init-tools it has a modprobe that works with 2.6 modules. See Document/Changes under your linux 2.6 sorce
    [unhandled content-type:application/pgp-signature]
    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 14:00    [W:0.020 / U:62.124 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site