lkml.org 
[lkml]   [2003]   [Jun]   [17]   [last100]   RSS Feed
Views: [wrap][no wrap]   [headers]  [forward] 
 
Messages in this thread
    /
    Date
    From
    SubjectCan't mount an ext3 partition - why?
    Hello all,

    maybe it's so easy... but I stuck on it:

    I have a 2.4.18-3 pre-compiled kernel coming with an RH7.3
    distribution. Running a system under it I create an ext-3 partition on
    a secondary HDD (/dev/hdc1). All was fine, but now I have to recompile
    my kernel with some new modules, and new kernel can't mount this! It
    mounts my /dev/hda partitions (/, /boot and swap) without any
    question, but /dev/hdc1 makes it stuck! fsck says, it has something
    wrong on it... But old kernel mounts hdc1 silently, and I have no reason
    to run fsck (I think).

    Please tell me what I miss in the kernel config? Here's related part
    of it:

    #
    # File systems
    #
    # CONFIG_QUOTA is not set
    # CONFIG_AUTOFS_FS is not set
    # CONFIG_AUTOFS4_FS is not set
    # CONFIG_REISERFS_FS is not set
    # CONFIG_ADFS_FS is not set
    # CONFIG_AFFS_FS is not set
    # CONFIG_HFS_FS is not set
    # CONFIG_BFS_FS is not set
    CONFIG_EXT3_FS=y
    CONFIG_JBD=y
    # CONFIG_JBD_DEBUG is not set
    CONFIG_FAT_FS=y
    CONFIG_MSDOS_FS=y
    CONFIG_UMSDOS_FS=y
    CONFIG_VFAT_FS=y
    # CONFIG_EFS_FS is not set
    # CONFIG_CRAMFS is not set
    CONFIG_TMPFS=y
    CONFIG_RAMFS=y
    CONFIG_ISO9660_FS=y
    CONFIG_JOLIET=y
    CONFIG_ZISOFS=y
    # CONFIG_JFS_FS is not set
    # CONFIG_MINIX_FS is not set
    # CONFIG_VXFS_FS is not set
    # CONFIG_NTFS_FS is not set
    # CONFIG_HPFS_FS is not set
    CONFIG_PROC_FS=y
    CONFIG_DEVFS_FS=y
    CONFIG_DEVFS_MOUNT=y
    # CONFIG_DEVFS_DEBUG is not set
    CONFIG_DEVPTS_FS=y
    # CONFIG_QNX4FS_FS is not set
    # CONFIG_ROMFS_FS is not set
    CONFIG_EXT2_FS=y
    # CONFIG_SYSV_FS is not set
    CONFIG_UDF_FS=y
    # CONFIG_UDF_RW is not set
    CONFIG_UFS_FS=y
    # CONFIG_UFS_FS_WRITE is not set

    #
    # Partition Types
    #
    CONFIG_PARTITION_ADVANCED=y
    # CONFIG_ACORN_PARTITION is not set
    # CONFIG_OSF_PARTITION is not set
    # CONFIG_AMIGA_PARTITION is not set
    # CONFIG_ATARI_PARTITION is not set
    # CONFIG_MAC_PARTITION is not set
    CONFIG_MSDOS_PARTITION=y
    CONFIG_BSD_DISKLABEL=y
    CONFIG_MINIX_SUBPARTITION=y *
    CONFIG_SOLARIS_X86_PARTITION=y *
    # CONFIG_UNIXWARE_DISKLABEL is not set
    # CONFIG_LDM_PARTITION is not set
    # CONFIG_SGI_PARTITION is not set
    # CONFIG_ULTRIX_PARTITION is not set
    CONFIG_SUN_PARTITION=y *
    CONFIG_SMB_NLS=y
    CONFIG_NLS=y

    * is a result of my 'experiments' with different partition types...

    PC is Intel Pentium II 233, hda is 4GB Fujitsy, hdc is 80GB Maxtor
    (BIOS can't detect it, so in BIOS table I choose "none").

    Any comments?

    --
    Best regards,
    Igor mailto:iek@tut.by


    -
    To unsubscribe from this list: send the line "unsubscribe linux-kernel" in
    the body of a message to majordomo@vger.kernel.org
    More majordomo info at http://vger.kernel.org/majordomo-info.html
    Please read the FAQ at http://www.tux.org/lkml/

    \
     
     \ /
      Last update: 2005-03-22 13:36    [W:0.041 / U:61.296 seconds]
    ©2003-2016 Jasper Spaans. hosted at Digital OceanAdvertise on this site